Ο αντιδήμαρχος Ζίτσας ο οποίος συνελήφθη για την κακοποίηση γαϊδουριού αλλά αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος παύεται από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε ο δήμος το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8).

Η ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr ήρθε λίγο μετά την παρέμβασή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που ζήτησε την άμεση παύση του αλλά και την πειθαρχική του δίωξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

«Δεν έχει ποινικό μητρώο» λέει ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου μίλησε στην εκπομπή Live News και επανέλαβε τη θέση του πελάτη του πως δηλαδή 63χρονος δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως σέρνει έναν μεγάλο γάιδαρο με το αυτοκίνητο του.

«Δεν διερεύνησε κανείς την εκδοχή να ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε “ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι”», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Δήμος.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία, όταν έπεσε όλο το ζώο, το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του αντιδημάρχου.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα αποτρόπαιο θέαμα, αλλά αυτό που εξετάζεται δεν είναι το θέαμα σαν θέαμα, αλλά αν ο άνθρωπος είχε δόλο να ενεργήσει έτσι ή όχι», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Δήμου στο Live News.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου διέψευσε πως ο 63χρονος έχει ποινικό μητρώο: «Πάνω στην υπερβολή διαμορφώνεται από αυτούς που τα λένε μία γνώμη που καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα που για εμάς είναι εσφαλμένα», δήλωσε.