Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για το τι προκάλεσε τελικά το θάνατο της 19χρονης δόκιμης του Πολεμικού Ναυτικού που «έσβησε» σε νοσοκομείο της Νάπολης μόλις μια ημέρα μετά την εισαγωγή της.

«Δεν γνωρίζουμε το αίτιο του θανάτου της, δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου» αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού στο Live News.

Η ελληνική πλευρά «πιέζει» να βγει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα της νεκροψίας από τους Ιταλούς, που αναμένεται να ρίξει φως στο θρίλερ του θανάτου της 19χρονης.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, μέσα στη θλίψη του για το χαμό της κόρης του τόνισε στην εκπομπή πως: «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα». Με τη βοήθεια του πολεμικού ναυτικού οι γονείς ταξίδεψαν αστραπιαία στη Νάπολη.

«Ήταν μέσα στην αγωνία. Απλά μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία» είπε συνάδελφος του πατέρα στην κάμερα της εκπομπής του Mega.

Τα σενάρια για το θάνατο της δόκιμης Πολεμικού Ναυτικού

Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση. Το εξάνθημα στο πόδι της όμως περιπλέκει την κατάσταση. Το κρίσιμο διάστημα στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο Λαγκουλέτ της Τυνησίας.

Και αυτό γιατί η 19χρονη δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την ημέρα της αναχώρησης από το λιμάνι.

Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας με μαρτυρίες, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να αναφέρουν πως μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισε σε γνωστή αλυσίδα fast food.

Εξιτήριο παίρνουν οι άλλοι δύο δόκιμοι

Τα συμπτώματα της 19χρονης ξεκίνησαν με έναν ήπιο πυρετό την περασμένη Κυριακή, ο οποίος επιδεινώθηκε ραγδαία τα επόμενα 24ωρα. Το πρωί της Τετάρτης εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νάπολης με υψηλό πυρετό και τα βασικά της όργανα να μην ανταποκρίνονται. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα.

Επιβαρυντικός παράγοντας σε αυτό ίσως στάθηκε και η πρόσφατη νόσηση από κορονοϊό μόλις δύο εβδομάδες πριν. Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και περιμένουν το εξιτήριό τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία, η σορός της θα επιστρέψει στην Ελλάδα με C-130.

«Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο κορονοϊός»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει παίξει ρόλο στο θάνατο της 19χρονης ο κορονοϊός σύμφωνα με τον Ιωάννη Γιαβάση, καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της είναι ανοιχτά.

Για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορονοϊό, «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».