Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι. Η οικογένεια και οι φίλοι της στη γειτονιά της στη Λάρισα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα του στενού της περιβάλλοντος που επικαλείται το Open, η κοπέλα φέρεται την προηγούμενη Παρασκευή να γευμάτισε στην Τυνησία, όπου βρισκόταν σε ταξίδι με το Πολεμικό Ναυτικό. Την Τρίτη εμφάνισε πυρετό και εξάνθημα στο πόδι. Ο γιατρός του πλοίου ενημέρωσε την οικογένεια. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη, ενώ την Τετάρτη η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Οι γονείς ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μετέβησαν εσπευσμένα στην Ιταλία, όπου την είδαν λίγο προτού ξεψυχήσει. Οι γιατροί ανέφεραν στους γονείς ότι υπέστη οργανική ανεπάρκεια και την Πέμπτη το πρωί έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Υπάρχουν θεωρίες ότι το κορίτσι νοσούσε με κορονοϊό ενώ είχε βγει αρνητική, και ήταν εξασθενημένος ο οργανισμός της, με συνέπεια η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να είχε καθοριστική συνέπεια για την υγεία της. Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ. Ερευνάται λοιπόν αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση.

Στο πλοίο ήταν μαζί με άλλους 158 συν-σπουδαστές, ενώ ήταν το πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι. Δικοί της άνθρωποι εξήγησαν ότι ήταν όνειρο ζωής για τη 19χρονη να περάσει στο Πολεμικό Ναυτικό και χρειάστηκε να δώσει πανελλήνιες για δεύτερη φορά προκειμένου να τα καταφέρει.

Σήμερα αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και η κηδεία της 19χρονης στον τόπο καταγωγής της τη Λάρισα.

Χθες ο αδελφός της άτυχης δόκιμης μίλησε στην εκπομπή Live News για τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε αρχικά ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν» τόνισε ο αδερφός της για την εξέλιξη της υγείας της 19χρονης.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως» συμπλήρωσε ο αδερφός της άτυχης 19χρονης.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη αδερφή του.