Μια πρωτοετής ναυτική δόκιμος πέθανε σε εκπαιδευτικό ταξίδι της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ένας θάνατος που έχει σοκάρει το Πολεμικό Ναυτικό. Η 19χρονη κοπέλα βρισκόταν εν πλω από τις 20 Ιουλίου παρουσίασε ξαφνικά πυρετό.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, τόσο οι υπεύθυνοι της σχολής όσο και το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου «Προμηθέας» μερίμνησαν ώστε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο της Νάπολης στην Ιταλίας, καθώς ήταν το τελευταίο λιμάνι που θα έμπαινε το πλοίο πριν την επιστροφή στη Σαλαμίνα.

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιδείνωση, ενημερώθηκαν οι γονείς της και με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού και συνοδεία ιατρικού προσωπικού μετέβησαν στην Ιταλία. Λίγες ώρες αργότερα, η δόκιμος εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου εξέπνευσε.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πυρετός της αρχικά δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός και ήταν ραγδαία η επιδείνωση της κλινικής της εικόνας.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».