Τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν τιμητικά γραμματόσημα που θα είναι αφιερώμενα στην Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης που αριθμεί πάνω από 40.000 μέλη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με άξονες την εκπαίδευση και την πολιτική υπευθυνότητα, η AHEPA έχει να επιδείξει πλούσια φιλανθρωπική δράση και έχει συνεισφέρει, με πολυάριθμες δωρεές, στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα, με γνωστότερο παράδειγμα, στη χώρα μας, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λοιπόν, τιμούν την ιστορία και το έργο της AHEPA και αφιερώνουν στη δράση μελών της ένα αριθμημένο φεγιέ με το επετειακό λογότυπό της. Το Φεγιέ θα κυκλοφορήσει την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την ίδρυσή της AHEPA, το 1922 στην Ατλάντα, που ήρθε ως μία απάντηση ενότητας απέναντι στις διακρίσεις και τον ρατσισμό και μία οργανωμένη προσπάθεια ενσωμάτωσης των ομογενών στην αμερικανική κοινωνία.

Τη σειρά συμπληρώνουν Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας – Φεγιέ, και Set Pack, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα.