Μετά την παρέμβαση στον «αέρα» του Kontra, σήμερα πραγματοποιήθηκε και νέα παρέμβαση για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. «Ο Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 23 Μάη 2022. Η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και κάθε μέρα που περνάει γίνεται κρισιμότερη» αναφέρει χαρακτηριστικά η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας που σήκωσε πανό για τον απεργό πείνας στην Ακρόπολη.

Στην ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως: «Ο Μιχαηλίδης έχει εκτίσει την ποινή του. Οκτώμισι ολόκληρα χρόνια. Και τώρα ζητάει, τι πιο φυσιολογικό, αφού ολοκλήρωσε την ποινή, να αποφυλακιστεί. Δεν τον αφήνουν. Τον κρατάνε μέσα γιατί τον αποκαλούν “ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων”. Όσο κι αν είναι ντροπή να κάνουμε συσχετίσεις ανάμεσα σε έναν αγωνιστή και έναν παιδοβιαστή, η αλήθεια βγάζει μάτι. Με αυτό ακριβώς το επιχείρημα αποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης, ότι δεν είναι ύποπτος νέων αδικημάτων γι’ αυτό και αφέθηκε ελεύθερος με το που καταδικάστηκε. Ο Μιχαηλίδης παραμένει φυλακή μετά την έκτιση της ποινής του γιατί για το κράτος είναι πάντοτε ύποπτος».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο Ρουβίκωνας αναφέρει: «Αυτό ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε σήμερα εδώ. Αφήστε τον Μιχαηλίδη να βγει από την φυλακή, όπως είναι το σωστό με τους δικούς σας νόμους. Και καλούμε όλη τη βάση και τον κόσμο του αγώνα να δείξει την αλληλεγγύη του, κι όπως βρυχάται από αηδία για την απελευθέρωση των παιδοβιαστών κολαούζων της εξουσίας, ακόμα περισσότερο να βρυχηθεί για ένα άνθρωπο της τάξης μας, που πάλεψε για τα συμφέροντα όλων, που έκατσε κοντά μια δεκαετία φυλακή και τώρα παίζει την ζωή του στο ζάρι».