Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Φθιώτιδα, Λακωνία και Άρτα δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυτή την ώρα. Σημειώνεται πως για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά Ελάτειας Φθιώτιδας. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η φωτιά επεκτείνεται σε δασική έκταση όπου μέσα υπάρχουν ποιμνιοστάσια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία αλλά και τη Φωκίδα μετακινούνται στην περιοχή ενώ ενισχύονται και με εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια στη Σκάλα Λακωνίας, με αποτέλεσμα να κινητοποιήθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αναφορά, για πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ψαθοτόπι Άρτας.

Παράλληλα, πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Γιωνίδες Σάμου τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.