Μια πέτρα που βρίσκονταν στο χαμηλότερο σημείο της Γης στην Ιορδανία, κατέληξε τελικά στο πιο ψηλό εκκλησάκι του Ολύμπου, ενώ κρύβει από πίσω μια συναρπαστική ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια και, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, οι πιο ωραίες ιστορίες αρχίζουν από τις παρέες. «Το 2019 – όπως αναφέρει ο Δημήτρης Πολίτης – μαζί με τον αδερφό μου Γιάννη, που είναι μηχανικός, τον ξάδερφό μου Δημήτρη Ευαγγελινό και τον Ράμζι Τζορτζ Χούρι, συνεργάτη μου από την Ιορδανία, ανεβήκαμε στον Όλυμπο για να απολαύσουμε τη διαδρομή και τη φύση. Εκεί, είδαμε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και γεννήθηκε η ιδέα να βοηθήσουμε για να το ξαναφτιάξουμε, γιατί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Ο Ράμζι ενθουσιάστηκε και έδειξε από την αρχή μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι, το εκκλησάκι μέσα σε ένα χρόνο είχε φτιαχτεί».

«Ο πατέρας Μάκαριος, ιερομόναχος της μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, μετά από αυτό, σε μια μικρή τελετή μας ανακήρυξε ‘κτήτορες’, αλλά λόγω πανδημίας ο Ράμζι δεν μπόρεσε να έρθει. Ήρθε τελικά φέτος, αλλά στο μεταξύ είχε την ιδέα να δημιουργήσει έναν επιπλέον συνδετικό κρίκο μεταξύ Ιορδανίας και Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Πολίτης.

«Ως χριστιανός ορθόδοξος, ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση για το γεγονός και σκέφτηκα να συνδέσουμε την πατρίδα μου, την Ιορδανία με την Ελλάδα, που ούτως ή άλλως μας δένουν πολλά, έχουμε πολλά κοινά. Ο πρίγκιπας Μιράντ Ρααντ Ζέιντ Αλ Χουσείν, πήρε υπό την αιγίδα του το εγχείρημα και ανεβήκαμε όλοι μαζί στον Όλυμπο, τοποθετήσαμε στο εκκλησάκι μια πέτρα από τον τόπο όπου βαπτίστηκε ο Χριστός και μια επιγραφή με QR codes που δίνουν πληροφορίες για την Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, και πώς μπορεί κάποιος να κάνει δωρεές για την Βηθανία πέρα από την Ιορδανία, τον τόπο όπου βαπτίστηκε ο Χριστός, και τουριστικές πληροφορίες για την Ιορδανία (visit Jordan)», επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χούρι, που είναι αντιπροεδρος της Ελληνο-Ιορδανικής Ένωσης Επιχειρηματιών και εκπροσωπεί πολλές ελληνικές εταιρείες στην Ιορδανία.