Σε σοκ βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του 14χρονου Μάκη από τον Κολωνό ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του. Το πρωί της Τετάρτης (18/05), σε κλίμα βαθιάς οδύνης, οι δικοί του άνθρωποι τον αποχαιρέτησαν και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Οι έρευνες για το θάνατο του ανηλίκου συνεχίζονται με νέες πληροφορίες να έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα. Μιλώντας στο Mega, μητέρα μαθητή φίλου του Μάκη αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του ανηλίκου.

«Ο γιος μου ήταν φίλος με τον Μάκη. Φίλος που μιλάγανε, κάνανε παρέα, μοιράζονταν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο Μάκης δε μιλούσε, ήταν ένα εσωστρεφές παιδί. Στον αντίποδα υπήρχε η πολύ χαρούμενη διάθεση, έδειχνε να μην τον απασχολεί τίποτα, ήταν πολύ χαρούμενος αλλά ποτέ δεν εκμυστηρευόταν τα προβλήματά του» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Δεν είχε πει τίποτα στον γιο μου για το bullying που δεχόταν».

Η γυναίκα έκανε λόγο για «ομερτά μεταξύ των παιδιών».

Στενοχωρημένο αγόρι σε σχολείο

«Στην πλειονότητα των παιδιών επικρατεί ομερτά, δε μιλάνε. Και τα δικά μου δε μου μιλάνε, προσπαθώ να μάθω τι γίνεται αλλά είναι εξαιρετικά φειδωλά και αυτό έρχεται από τον φόβο. Ίδιο φόβο που αισθάνονται και οι εκπαιδευτικοί» είπε η γυναίκα και όπως καταγγέλλει η γυναίκα, τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε άλλα γειτονικά, ενώ δεν περιορίζονται μόνο στα παιδιά του Γυμνασίου.

«Η βία ξεκινά από τα πρώιμα παιδικά χρόνια για να μην πω από τα νηπιακά. Όταν καμαρώνω που το παιδί μου χτύπησε το άλλο και του πάρε το παιχνίδι, το ενθαρρύνω. Στο Δημοτικό σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά bullying». Η ίδια, δηλώνει ότι στην αυλή γειτονικού Δημοτικού σχολείου έχουν βρεθεί μαχαίρια και σίδερα.