Τεράστια είναι τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νομό Ιωαννίνων. Παρά το γεγονός ότι οι βροχές σταμάτησαν από το μεσημέρι του Σαββάτου, τα προβλήματα παραμένουν, με την Παμβώτιδα και τις παραλίμνιες περιοχές της πόλης να είναι πλημμυρισμένες.

Στο χωριό Δαφνούλα, ένα σπίτι κατέρρευσε και οκτώ χρειάστηκε να εκκενωθούν εξαιτίας των κατολισθήσεων και των εκτεταμένων ζημιών, ενώ καταστράφηκαν μεγάλα τμήματα των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και οι αρχές φοβούνται για το τι θα επακολουθήσει. Επίσης, στο χωριό Μάζια δύο σπίτια είναι ετοιμόρροπα και εκκενώθηκαν.

Στο μεταξύ, κλειστό παραμένει το τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Πεδινής, με το οδόστρωμα να έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη, που το βάθος της σε πολλά σημεία ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού, «…εξαιτίας προβλημάτων που οφείλονται στις εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάκλυση του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και τμήματος της Εγνατίας Οδού με όμβρια ύδατα, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία και στους δύο κλάδους, στο τμήμα από ανισόπεδο κόμβο Νεοχωρίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων, έως ότου επιτευχθούν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας, με την εφαρμογή των απαραίτητων προσωρινών έργων. Η κυκλοφορία κατά το διάστημα διακοπής θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό, Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας μέσω Νεράϊδας και ανισόπεδου κόμβου Νεοχωρίου».

Επίσης σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από καθιζήσεις και κατολισθήσεις σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων.

Τις πληγείσες περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί το απόγευμα ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στη Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου.