Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο οδικό δίκτυο Ιωαννίνων. Η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος της Πεδινής, καθώς τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα, ενώ σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου διεκόπη η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, η κίνηση των επιβατικών οχημάτων στο 91ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεξάγεται μέσω της παλιάς γέφυρας, λόγω της ζημιάς που υπέστη η νέα γέφυρα από τον μεγάλο όγκο νερού του ποταμού Γοργοπόταμου.

Η Δ/νση Ελέγχου Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία στη νέα γέφυρα όταν διαπιστώθηκε υποσκαφή σε μεταβατικό επίχωμα της γέφυρας και με τη συμβολή ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας να εκτρέψει την κυκλοφορία στην παλιά γέφυρα και μόνο για επιβατικά οχήματα και μικρά φορτηγά.

Στο μεταξύ, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.