Πληθώρα νέων ταινιών κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη και αυτή την εβδομάδα, με το κοινό να έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια γκάμα διαφορετικών ειδών. Σε όσες αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού η δραματική περιπέτεια -βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα- «Επιχείρηση Κιμάς» με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ, Κόλιν Φερθ.

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat)

Δραματική περιπέτεια, 128΄

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Μάθιου Μακφέιντεν, Κέλι Μακντόναλντ, Πενέλοπε Γουίλτον, Τζόνι Φλιν, Τζέισον Άιζακς, Μαρκ Γκάτις

1943: Οι Σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν την απειλή του Χίτλερ και σχεδιάζουν μία μεγάλη επίθεση στη Σικελία. Βρίσκονται μπροστά σε μία απίθανη πρόκληση: πώς θα καταφέρουν να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους από τη σφαγή στη μάχη; Η τελική ευθύνη βαραίνει δύο μυστικούς πράκτορες, τον Γιούεν Μόνταγκιου (Κόλιν Φερθ) και τον Τσαρλς Κολμόλντλεϊ (Μάθιου Μακφέιντεν), που καταστρώνουν την πιο απρόσμενη στρατηγική αποπροσανατολισμού του αντιπάλου με τη βοήθεια ενός νεκρού.

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι (La Fille au Bracelet)

Δικαστικό θρίλερ, 95΄

Σκηνοθεσία: Στεφάν Ντεμουστιέ

Πρωταγωνιστούν: Μελίσα Γκουέρς, Ρόσντι Ζεμ, Αναΐς Ντεμουστιέ, Κιάρα Μαστρογιάνι, Ανί Μερσιέ

Η δεκαεπτάχρονη Λιζ, συλλαμβάνεται μετά τον τραγικό θάνατο της καλύτερης φίλης της. Οι υποψίες για την ενοχή της είναι βάσιμες και οι δυο οικογένειες συγκλονίζονται από τα γεγονότα που αποκαλύπτονται συνεχώς. Όταν η Λιζ αρχίσει να συμπεριφέρεται κυνικά και επιθετικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η στάση της θα επιβαρύνει τη θέση της. Η στιγμή της αλήθειας, όμως, δεν θα αργήσει.

Πύρινη Οργή (Firestarter)

Θρίλερ, 94΄

Σκηνοθεσία: Κιθ Τόμας

Πρωταγωνιστούν: Ζακ Εφρον, Ράιαν Κιέρα Αρμστρονγκ, Γκλόριου Ρούμπεν

Για περισσότερο από δέκα χρόνια οι γονείς της, ο Άντι και η Βίκυ ζουν μια διαρκή καταδίωξη, απελπισμένοι να κρύψουν την κόρη τους, Τσάρλι από μια σκιώδη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία που θέλει να εκμεταλλευτεί το πρωτοφανές χάρισμά της για τη δημιουργία πυρκαγιάς σαν χρήση όπλου μαζικής καταστροφής. Ο Άντι έχει διδάξει την Τσάρλι διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκτονώνει τη δύναμή της, η οποία προκαλείται από θυμό ή από πόνο. Αλλά καθώς η Τσάρλι γίνεται 11, ο έλεγχος της φωτιάς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση. Ύστερα από ένα περιστατικό που αποκαλύπτει την τοποθεσία που κρύβεται η οικογένεια, ένας μυστηριώδης πράκτορας αναλαμβάνει την αποστολή να κυνηγήσει την οικογένεια και να παγιδεύσει την Τσάρλι μια για πάντα. Η Τσάρλι όμως έχει διαφορετικά σχέδια.

To Μαύρο Κουτί (Bοîte Noire)

Ψυχολογικό θρίλερ, 129΄

Σκηνοθεσία: Γιαν Γκοζλάν

Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Λου ντε Λαάζ, Αντρέ Ρισολιέ

Ο Ματιέ είναι ένας νέος ταλαντούχος αναλυτής μαύρων αεροπορικών κουτιών. Καλείται να βρει την αιτία συντριβής ενός ολοκαίνουριου αεροσκάφους όταν οι αρχές αποφασίζουν να κλείσουν την υπόθεση. Σίγουρος πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το ατύχημα προσπαθεί να βρει αποδείξεις.

Κατ’ Οίκον Περιορισμός (Delo- House Arrest)

Δράμα, 106΄

Σκηνοθεσία:  Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ

Πρωταγωνιστούν: Μεράμπ Νινίτζε, Ρόζα Καιρούλινα

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου κριτικάρει τη δημοτική αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, αντί να προκαλέσει έρευνα ενάντια στον διεφθαρμένο Δήμαρχο, βρίσκεται να κατηγορείται ο ίδιος για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρά την ενοχλητική αστυνομική επιτήρηση και τους εκβιασμούς, την προδοσία γνωστών του και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, εκείνος παραμένει σταθερός στις απόψεις του και αρνείται να ζητήσει συγνώμη. Καθώς η ημερομηνία της δίκης του πλησιάζει, έχει άραγε πιθανότητες να κερδίσει σε αυτή τη μάχη μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ;

Οι Γείτονες από Πάνω (Sentimental)

Κωμωδία, 82΄

Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι

Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Κουεστα, Χαβιέρ Κάμαρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Γκριζέλντα Σισιλιάνι

Όταν η Άνα καλεί τους γείτονές της από το πάνω διαμέρισμα για φαγητό, οι ρωγμές στο γάμο της με τον Χούλιο αρχίζουν να αποκαλύπτονται με απροσδόκητο τρόπο. *online προβολή μέσω Cinobo