Την υπόθεση της Πάτρας, τον Μάνο Δασκαλάκη και την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, σχολίασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος μέσω δήλωσης του στην εκπομπή «Πρωινό».  Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία αναφέρθηκε στα σχεδόν ανύπαρκτα ένσημα του Μάνου Δασκαλάκη ενώ έκανε λόγο και για κωδικοποιημένο μήνυμα που έστειλε στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί που είχε τα ένσημα κάποιου εκ των εμπλεκομένων. Τα τελευταία 9 χρόνια, είχε μόνο 14 μήνες ένσημα! Όταν έχεις τρία παιδιά και έχεις 14 μήνες ένσημα, και θες κάποια έξοδα, μεγαλώματος  παιδιών, αγοράς μικροφώνου που κάνει 3.500 ευρώ, αγοράς μηχανής και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Αυτό το χρήμα φαίνεται ότι υπήρχε από κάπου. Τώρα από πού υπήρχε, οφείλουν να το βρουν. Θα βγουν κι άλλα στην επιφάνεια που κρύβει ο ένας για τον άλλον. Και μην ξεχνάτε ότι η κατάθεση του που στηρίζει τη Ρούλα αυτή την στιγμή ο Μάνος, στην επίσημη κατάθεση του είναι ένα μήνυμα που της στέλνει ότι: “Κοίτα… εγώ δεν ανοίγω το στόμα μου! Κάτσε εκεί που είσαι, και το στόμα μου δεν το ανοίγω!” Μήνυμα της έστειλε. Από εκεί και πέρα βγαίνει και λέει για λαϊκή κατανάλωση στον κόσμο, αυτά τα οποία λέει: “Δώσε μου μισή ώρα να μπω στο κελί”. Ε, δε δένουν αυτά τα πράγματα. Είναι η μέρα με τη νύχτα!» ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Σε πόσο διάστημα υπολογίζει ο Θανάσης Κατερινόπουλος ότι ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλες προσαγωγές; «Εξαρτάται και τι άλλα στοιχεία θα προκύψουν από πλευράς ανακρίτριας. Οι αστυνομικές αρχές, απ’ ότι ξέρω, ασχολούνται με την υπόθεση της γιαγιάς στην Πάτρα. Αν προκύψουν κάποια άλλα στοιχεία από εκεί, ίσως να δούμε και πολύ σύντομα. Όλα είναι ανοιχτά! Και για πριν και για μετά το Πάσχα!» απάντησε.

Ο κ. Κατερινόπουλος στάθηκε επίσης στο λάθος που έκανε το ΕΚΑΒ στην περίπτωση της μικρής Ίριδας καθώς όπως δήλωσε, αφού το παιδάκι ήταν νεκρό δεν έπρεπε να μετακινηθεί από τον χώρο, και πως έπρεπε να έρθει το γραφείο τελετών.