Την αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προκάλεσαν οι απόψεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών και γενικά οι προτάσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, για τα εργασιακά.

«Δεν ανακαλύψαμε σ’ αυτές τίποτα καινούργιο. Αντιθέτως, διαπιστώσαμε πως ο ΣΕΒ αρνείται να αντιληφθεί και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για έξοδο από την κρίση, να εγκαταλείψει τον χρόνιο εφησυχασμό του εύκολου κέρδους, της αυθαιρεσίας και των ανέξοδων προτάσεων», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, και θέτει ευθέως ένα καίριο ερώτημα:

«Μήπως μπορούν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ να μας απαντήσουν πώς με εκμηδενισμένη οικοδομική δραστηριότητα και με ελάχιστα δημόσια έργα υπό κατασκευή αυξάνονται οι τιμές των δομικών υλικών, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 55-60% του κόστους ενός έργου; Μήπως οι αυξήσεις και μόνο των δομικών υλικών είναι ίσες με τις αμοιβές των μηχανικών;»

«Την ίδια ώρα κατά την οποία ο ΣΕΒ στρέφεται κατά των αμοιβών των μηχανικών και διατείνεται ότι το κόστος των κατασκευών μπορεί να μειωθεί κατά 3,5 – 4,5% από την κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών, η Εθνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει αυξήσεις δομικών υλικών 3,1% μόνο για τον τελευταίο μήνα. Με τέτοιες πρακτικές συνιστά θράσος να προτείνεις μειώσεις στις αμοιβές των εργαζομένων, των ουσιαστικών συντελεστών της παραγωγής, ισχυριζόμενος πως έτσι θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα ενός κλάδου κατά 15%», προσθέτει ο κ. Σπίρτζης.