Νέες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά. Υπενθυμίζεται πως προχθές, Δευτέρα, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης για τον φόνο της Τζωρτζίνας, της πρώτης κόρης της, δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή.

Πηγές που επικαλείται η εκπομπή T-Life αναφέρθηκαν σήμερα σε περισσότερα στοιχεία γύρω από το ιατρικό παρελθόν του κοριτσιού αυτού.

Ισχυρίζονται συγκεκριμένα, πως η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο άλλες δύο φορές, πέραν όσων έχουν ήδη γίνει γνωστές. Οι εισαγωγές αυτές φέρονται να έγιναν το 2014 και το 2015.

Σε μία από τις εισαγωγές αυτές, το ανήλικο κορίτσι φέρεται να είχε μελανιές (εκχυμώσεις), ενώ στην άλλη η Τζωρτζίνα είχε φτάσει στο νοσοκομείο για «φαρμακευτική δηλητηρίαση».

Οι συντελεστές της εκπομπής, σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές, θύμισαν πως το 2014 είχε υποβληθεί καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού σε βάρος της οικογένειας για κακοποίηση του βρέφους. Τότε, η Τζωρτζίνα μετρούσε λόγους μήνες ζωής.

Σε σχέση με την αναφορά ιατρικών πηγών της Πάτρας για τη φερόμενη εισαγωγή για δηλητηρίαση, έγινε επισήμανση σε άλλες πληροφορίες, που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, και θέλουν το παιδάκι να είχε νοσηλευτεί αφότου «είχε καταπιεί ένα τασάκι γόπες».

Σημειώνεται πως κοινωνικός λειτουργός που επισκέφθηκε την οικογένεια το 2014, μετά την επείγουσα αναφορά του Χαμόγελου του Παιδιού στη Δικαιοσύνη, κατέγραψε πως «το σπίτι ήταν τακτοποιημένο, περιποιημένο» και δεν εντόπισε κάτι μεμπτό. Οι γονείς δήλωσαν πως δεν κακοποιείται το παιδί.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας τις προηγούμενες μέρες στο Newsbeast, είχε πάντως σημειώσει πως «σε πολλές περιπτώσεις παιδιών που κακοποιούνται χάνεται κρίσιμος χρόνος», ενώ μας επεσήμανε πως οι κοινωνικές υπηρεσίες στην Πάτρα είναι υποστελεχωμένες, αντιμετωπίζοντας πολλά εμπόδια στο έργο τους.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ακόμη και ο πατέρας, ο Μάνος Δασκαλάκης, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, πίσω από την οποία είναι η κατηγορουμένη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος τους, Δημήτρης Καράμπελας.