Η κακοκαιρία Φίλιππος δείχνει τα δόντια της σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ σε ισχύ είναι από χθες το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες.

Τις τελευταίες ώρες στην περιοχή σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση.

Η μετακίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο γίνεται μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή 4Χ4.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Χανιά: Κλειστά σχολεία σε ορεινές περιοχές λόγω κακοκαιρίας

Παράλληλα, κλειστές, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή των Χανίων, θα παραμείνουν σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Από τον Δήμο Σφακίων έγινε γνωστό ότι λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος από τη χιονόπτωση στον επαρχιακό δρόμο Βρύσες-Ασκύφου δεν κατέστη δυνατή η διέλευση των εκπαιδευτικών και των λεωφορείων μεταφοράς των μαθητών. Για αυτόν τον λόγο σήμερα θα παραμείνουν κλειστά το Γυμνάσιο και Λύκειο Χώρας Σφακίων, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου και το Δημοτικό Σχολείο Βουβά.

Από τον Δήμο Κισσάμου ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Μυλωνάκη, για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)