Ξεκίνησε η εκκένωση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η πομπή αυτοκινήτων, υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αναχώρησε οδικώς από τη Μαριούπολη.

Με τον Κωστελλένο επικοινώνησε η Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ο οποίος συνοδεύει ομάδα Ελλήνων που αποχώρησαν σήμερα το πρωί από την Μαριούπολη, με στόχο να αφιχθούν σε ασφαλή περιοχή και να επαναπατρισθούν στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Κωστελλένο καλή επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα και εξέφρασε την ελπίδα η αποστολή να φτάσει στον προορισμό της το συντομότερο δυνατόν.

Η Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία. «Πολεμάμε, δεν έχουμε σταματήσει να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί από τις ρωσικές επιδρομές.

«Η Μαριούπολη παραμένει σε ουκρανικά χέρια – Βομβαρδίζουν αμάχους»

Και το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτή η νότια ουκρανική πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, όμως διεξάγονται μάχες με ρωσικά στρατεύματα.

Το δημοτικό συμβούλιο έκανε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ρώσοι επιτιθέμενοι βομβαρδίζουν με πυροβολικό τοποθεσίες, περιλαμβανομένων συγκροτημάτων κατοικιών και κοιτώνων για ανθρώπους που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των μαχών.