Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μάχες που αναμένεται να γίνουν μέσα στις πόλεις, μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, Όλεγκ Προτάσοφ, χωρίς να διστάσει να πει ότι αν χρειαστεί θα πάρει και εκείνος όπλο. Ο Προτάσοφ μένει αυτή τη στιγμή 20 – 30 χλμ από το Κίεβο στο σπίτι του ποδοσφαιριστή Γκενάντι Λιφτότσενγκο, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Ακούμε βομβαρδισμούς… Ρίχνει βόμβες στο Κίεβο. Περνάνε τανκς και οι δικοί μας τους περιμένουν, έγιναν κάτι μάχες. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στη χώρα, έκλεισαν τους δρόμους, χαλάσαμε και εμείς τους δρόμους για να μην προχωρήσει ο εχθρός» είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη (2/3).

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα περικυκλώσει τη χώρα μας αυτός ο τρελός με τανκς» είπε, αναφερόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ήθελε να μπει πολύ γρήγορα στο Κίεβο, να ρίξει την Κυβέρνηση και να τον περιμένει με λουλούδια ο Ουκρανικός λαός. Δεν έγινε αυτό που ήθελε. Όλοι που έμειναν στο Κίεβο πήραν όπλα, οργάνωσαν άμυνες. Για κάθε μέτρο αν μπουν μέσα, θα πεθαίνει πολύς κόσμος» είπε τονίζοντας ότι αναμένεται να γίνουν μάχες και μέσα στις πόλεις. «Γι’ αυτό ρίχνει τόσες βόμβες θέλει να προκαλέσει πανικό» εξήγησε. 

«Αν χρειαστεί» θα πολεμήσω

«Περιμένουμε ανά πάσα στιγμή να μπει μέσα (στην Ουκρανία) και η Λευκορωσία» τόνισε.

Για τον Ζελένσκι σχολίασε πως «το παιδί είναι ήρωας είδατε πώς μίλησε χθες στην Ευρωπαϊκή Βουλή;». Σε ερώτηση για το αν θα πολεμήσει, ο Προτάσοφ είπε ότι «θα βρω κι εγώ όπλο εδώ, αν χρειαστεί» προσθέτοντας ότι «ζητούν να μην βγαίνουν εκείνοι που δεν είναι έμπειροι».

«Αυτός θέλει να γυρίσει στη χώρα του σαν νικητής, μέχρι στιγμής χάνει τον πόλεμο. Έχει τελειώσει για όλο τον κόσμο ο Πούτιν έφερε τη χώρα του 30 – 40 χρόνια πίσω» είπε ο Όλεγκ Προτάσοφ.  

«Νιώθουμε μίσος για τους Ρώσους» ανέφερε ακόμα ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος είπε ότι η μητέρα του είναι Ρωσίδα.