Για την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό μιλάει δύο χρόνια μετά τη στιγμή που επιβεβαίωθηκε πως ήταν θετική η Δήμητρα Βουλγαρίδου, η ασθενής «μηδέν» της χώρας μας.

Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη καταχωρήθηκε ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα και δύο χρόνια μετά δηλώνει ότι «δεν έμεινε ο φόβος αλλά η εμπιστοσύνη στην επιστήμη».

«Πέρασαν βέβαια κιόλας δύο χρόνια και παρά το ότι είναι από τη μία πολύ μακρινό από την άλλη καθημερινά ακούμε για φίλους και συγγενείς που νοσούν ακόμη αλλά και για συνανθρώπους μας που χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία» σημείωσε η επιχειρηματίας που επιβεβαιώθηκε πως ήταν θετική στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.

«Κανείς δεν ήξερε την εξέλιξη του ιού τότε»

«Όλο αυτό το άγνωστο φαινόταν στα μάτια των γιατρών. Θυμάμαι τα μάτια των γιατρών, μπορούσα να διακρίνω ότι κανείς δεν ήξερε την εξέλιξη του ιού τότε για όλους ήταν κάτι άγνωστο», είπε η Δήμητρα Βουλγαρίδου στην ΕΡΤ.

«Μόνη μου είχα πάει στο ΑΧΕΠΑ γιατί είχα συμπτώματα. Την επόμενη μέρα μου είπαν πως είμαι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα» τόνισε και εξήγησε πως έχει εμβολιαστεί.

Μετά την περιπέτεια, το πρώτο της ταξίδι έγινε και πάλι στην Ιταλία, από όπου επέστρεψε πριν από δύο χρόνια με συμπτώματα.