Ο καιρός θα αλλάξει το επόμενο 24ωρο σε όλη σχεδόν την επικράτεια, με την μεταβολή να επηρεάζει και την Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με βάση όσα είπε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση, ενώ θα εμφανιστούν και ορισμένα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο (12/2) σύννεφα θα καλύψουν σχεδόν όλη την χώρα, ρίχνοντας λίγο τον υδράργυρο, ενώ θα εμφανιστούν τοπικές ψιχάλες, κυρίως από το απόγευμα. Όμως βροχές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες, ειδικά στην Αττική προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής (13/2) θα βρει το Λεκανοπέδιο με βροχές σε μερικές περιοχές, οι οποίες θα σταματήσουν όμως σύντομα, ενώ θα εξαφανιστούν τα σύννεφα και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόγνωση για τις επόμενες μέρες, αναμένονται βροχές από τη Δευτέρα (14/2) μέχρι και την Τετάρτη (16/2) κυρίως στα δυτικά και στα νησιά των Επτανήσων, όπως στη Κέρκυρα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Ο καιρός το Σάββατο

Σύμφωνα με το Meteo, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα, ενώ θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο.

Επίσης θα σημειωθεί μικρή παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και κυρίως νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από -2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.