Περισσότεροι από 70 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου και της Καλύμνου.

Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή νότιο ανατολικά του Αγαθονησίου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος 18 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα, ένας 23χρονος αλλοδαπός διακινητής και 56 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή Καλύμνου – Ψέριμου.

Η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν ένα ξύλινο μηχανοκίνητο σκάφος, με 56 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς και τον 23χρονο φερόμενο διακινητή τους.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Καλύμνου όπου και συνελήφθησαν. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.