Στις επικρίσεις που δέχεται για το Thessaloniki Gay Pride απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή και την επιστολή της άτυπης Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών.

«Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποειίται το Pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού», σημείωσε για να προσθέσει ότι εάν είχε πρόβλημα η Ιερά Κοινότητα για το ήθος και την ηθική του θα είχε αντιδράσει εξαρχής.

Όσον αφορά την απαγόρευση που προτείναν κληρικοί και μοναχοί για την είσοδό του στο Άγιον Όρος, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: «Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος είναι ένας καλόγερος ο οποίος με παίρνει από πίσω και λέει “το ένα έτσι, οι αδερφές έτσι” και του λέω “όχι αδερφές, ομοφυλόφιλοι” και μου λέει ότι είναι παρά φύσιν κλπ. Και μου έρχεται να του πω “άντε άφησέ με ήσυχο”, αλλά δεν θα του το πω», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι δύο από αυτούς που είναι μέσα στην Ιερά Κοινότητα, δεν μπορούν να βγουν από το Άγιο Όρος για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Δείτε το βίντεο από το thestival.gr