Άστατος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρνατούτογλου, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αλλά θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Συγκεκριμένα στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι ο καιρός την Πέμπτη (3/2) «από την Ζάκυνθο μέχρι Κέρκυρα, ο καιρός θα είναι παρά πολύ καλός από πλευράς φαινομένων. Κάποια λίγα σύννεφα θα έχουμε όμως στη Πελοπόννησο, κυρίως στα ανατολικά. Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η μέρα στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, με εξαίρεση τα δυτικά. Από την Λέσβο όμως, προς τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, η μέρα θα ξεκινήσει με πάρα πολύ άστατο καιρό. Στην Εύβοια και στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς, σε Βοιωτία και Βόρεια Αττική, θα έχουμε σύννεφα με τοπικές βροχές, που θα πυκνώνουν».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «μέχρι και το απόγευμα, θα έχει βελτιωθεί ο καιρός στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά. Ηλιοφάνεια μέχρι και το απόγευμα, θα επικρατήσει σχεδόν σε όλη την Μακεδονία και την Θράκη. Στη Νότια Χαλκιδική, στη Λήμνο και στις Σποράδες τα σύννεφα που θα βγάλει ο βοριάς, μπορεί να δώσουν τοπικές βροχές».

«Οι βραδινές ώρες θα κυλήσουν ομαλά από πλευράς φαινομένων σχεδόν παντού. Στην Εύβοια όμως, την Βοιωτία και την Βόρεια Αττική, ο κρύος βοριάς μπορεί να σχηματίσει κάποιες μπόρες χιονόνερου και χιονιού στα ορεινά, αλλά μικρής διάρκειας», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο καιρός στην Αττική

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε για την Αττική, ότι «θα επικρατήσει αυτός ο καιρός βορείου ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι από την Εύβοια και από το υπόλοιπο Αιγαίο, θα έρχονται σύννεφα κατά διαστήματα στην Αττική. Μέχρι και το μεσημέρι θα καταφέρνουν να δίνουν κάποιες τοπικές βροχές. Πάνω από τα 500-600 μέτρα αναμένονται και μερικές τοπικές χιονοπτώσεις. Το μεσημέρι προς το απόγευμα θα υπάρξει κάποια εξασθένηση των φαινομένων. Το βράδυ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εμφανιστούν τοπικές μπόρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 9 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι 6-7 μποφόρ».

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη, για την Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε πως «η Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία θα ξεκινήσουν με ηλιοφάνεια. Τοπικές συννεφιές στα Βόρεια και Δυτικά τμήματα, αλλά και στη Χαλκιδική. Μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει σχεδόν παντού ηλιοφάνεια, όμως στα “πόδια” της Χαλκιδικής, θα έχουμε κάποια συννεφάκια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 11 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι 6 έως 8 μποφόρ».