Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου στην ηλικία των 21 μόλις, σε δυστύχημα – όπως όλα δείχνουν – που είχε ενώ έκανε ορειβατικό σκι στα Τζουμέρκα, την Κυριακή.

Ο νεαρός αγνοείτο για αρκετές ώρες, με τον τραγικό πατέρα να βρίσκει τον γιο του – μαζί με άλλους ορειβάτες και ενώ η επιχείρηση διάσωσης ήταν σε εξέλιξη – βαριά τραυματισμένο, σε δύσβατη χαράδρα, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Έφτασε στα Ιωάννινα με ελικόπτερο και οι γιατροί που τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προσπάθησαν για τουλάχιστον μία ώρα, έως τις 19:30, να κάνουν στο νεαρό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δεν τα κατάφεραν…

Έμπειρος στα σπορ του βουνού

Ο Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος καταγόταν από αθλητική, ορειβατική οικογένεια και ήταν κι ο ίδιος ικανός στα σπορ του βουνού. Ο πατέρας του, Γιάννης Θεοχαρόπουλος, υπήρξε προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας ενώ και η μητέρα του, Μαρίνα, είναι ορειβάτης.

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο αδικοχαμένος αθλητής είχε δηλώσει: «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου.

Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

Σε συμφωνία με τα παραπάνω, ο λογαριασμός του Ερμή στο Instagram είναι γεμάτος από τις αθλητικές του δραστηριότητες, ενώ, τώρα, «γεμίζει» συλλυπητήριες ευχές και αφιερώσεις φίλων και γνωστών…