Την αποπομπή του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί Παύλου Θεοδωράκη ζητούν οι εργαζόμενοι, που θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο κτίριο διοίκησης του νοσοκομείο.

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ένας 42χρονος ασθενής ,που βρισκόταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και ήταν δεμένος, κατάφερε να λυθεί και να επιτεθεί σε άλλον ασθενή, ηλικίας 63 ετών, που νοσηλευόταν στο ίδιο τμήμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον διοικητή για μια σειρά ενεργειών που έχουν στόχο την αποδόμηση και κατάρρευση του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα τον καταγγέλλουν ότι:

-Ανακοινώθηκαν 906 προσλήψεις προσωπικού στην 2η ΥΠΕ καμία για το ΨΝΑ (δεν υπάρχει αίτημα του)

-Παραμένουν απλήρωτες πάνω από 6 μήνες οι εφημερίες ιατρών-ψυχολόγων και η υπερωριακή απασχόληση λοιπού προσωπικού.

-Δεν έχει λάβει παρά τις προηγούμενες αποφάσεις Δ.Σ. το παραμικρό μέτρο για την αποφυγή της κλοπής των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών

-Παρά τις συνεχείς αναφορές Ιατρών και Νοσηλευτών του 3ου ΨΤΕ με τελευταία στις 18/7/2014 για πρωτοβουλία ενεργειών της Διοίκησης για την αποφυγή κινδύνου ασθενών και εργαζομένων, ο κος Θεοδωράκης ανέλαβε πρωτοβουλίες διενέργειας ανεξάρτητης πραγματογνωμοσύνης τον Μάρτιο του 2015.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και την άμεση πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης.