Η Αττική Οδός άνοιξε σήμερα το πρωί μετά το χάος που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα με τα εκατοντάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο χιόνι. Πληροφορίες που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός ανέφεραν πως η Τροχαία ζήτησε από τη διαχειρίστρια εταιρεία να κλείσει ο δρόμος από τοις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, κάτι που εκείνη δεν δέχτηκε. Με σημερινή της ανακοίνωση, η Αττική Οδός διαψεύδει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

«Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ που διαψεύδεται

«Η Τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποίησε από τις 10:00 το πρωί και πίεζε τη διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους αυτής, κάτι το οποίο δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρείας», τόνιζε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Η εταιρεία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα, ανέφερε το ίδιο το ρεπορτάζ.

Όπως σημειώθηκε ακόμη, η σύμβαση του κράτους με τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττική Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για τη διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την Τροχαία, κάτι το οποίο από ότι φαίνεται έγινε στις 14:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ.

Η σύμβαση φαίνεται να αναθεωρηθείται τους επόμενους μήνες, αναφέρθηκε επίσης.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις συνεννοήσεις της Τροχαίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία «έπαιξε» ένα χαλασμένο τηλέφωνο προκειμένου να ληφθεί μια καίρια και σημαντική απόφαση. Η συγκεκριμένη απόφαση που φαίνεται ότι ελήφθη στις 14:00 το μεσημέρι είναι μόνο για τα βαρέως τύπου οχήματα και όχι για τα οχήματα των πολιτών που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό.