Η κακοκαιρία Ελπίδα έφυγε, αφήνοντας πίσω της χάος στην Αττική Οδό όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν και σήμερα εγκλωβισμένα στο χιόνι. Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα οχήματα με τα φτυάρια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.

Αυτοκίνητα παραμένουν κολλημένα στο χιόνι στην Αττική Οδό

Οι καταγγελίες των πολιτών που έζησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία δεν έχουν τέλος. «Η Αττική Οδός μάς έλεγε ότι είναι παράνομο να αφήσουμε το αυτοκίνητο» είπε ένας εγκλωβισμένος, ενώ ένας 62χρονος οδηγός έπαθε έμφραγμα όντας εγκλωβισμένος στον αυτοκινητόδρομο και αναγκάστηκε να μείνει στο αυτοκίνητό του για σχεδόν 12 ώρες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σήμερα συγγνώμη «από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό». Όπως σημείωσε ακόμη, υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν στην Αττική Οδό.

Σημειώνεται πως επιπλέον οχήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι διαθέσιμα στους οδηγούς από σήμερα στην Παλλήνη (Λ. Μαραθώνος και Μιλήση – έξοδος 15 Αττ. Οδού) για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό. Πρόκειται για οχήματα τύπου μίνι-λεωφορείων που βρίσκονται από σήμερα και για όσες ημέρες απαιτηθεί στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 19:00 προκειμένου να μεταφέρουν οδηγούς, που τα οχήματά τους βρίσκονται ακινητοποιημένα εντός της Αττικής Οδού, με σκοπό να τα ανακτήσουν.