Σε 538 ανέρχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και χθες (19 Μαΐου), γεγονός που, όπως επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), σημαίνει ότι καθημερινά βάζουν λουκέτο τέσσερις επιχειρήσεις.

«Ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις […] Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει ουσιαστικά αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση και κυρίως να τη δει να τελειώνει με θετικό πρόσημο για τη χώρα. Η συμφωνία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, κάτι που μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, απουσιάζει από τα σχέδια της κυβέρνησης» αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, ο κ. Παπαδόπουλος μιλά για νέα αδιέξοδα στην αγορά. «Είναι απαράδεκτο, εν μέσω τουριστικής σεζόν, να συζητιούνται αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ για τον τουρισμό και την εστίαση» είπε. Προτρέπει δε, την κυβέρνηση να αναζητήσει άλλους πιο δημιουργικούς τρόπους για την αύξηση των δημόσιων εσόδων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.