O δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έκανε λόγο για πρακτικές μαφίας που είχαν στόχο την οριστική αποτροπή της αδειοδότησης του θεάτρου της Ρεματιάς, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη χθεσινή πυρκαγιά.

«Έχουνε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό τα καθίσματα, βρήκαμε φωτογραφίες με γκαζάκια, υπάρχει ένας πόλεμος από 1η Σεπτεμβρίου ενάντια στη δημοτική αρχή, προσπαθούνε να μην αδειοδοτηθεί το θέατρο αυτό, δεν θα τους περάσει. Το θέατρο που φτιάχτηκε πριν από 34 χρόνια και λειτουργούσε όλα αυτά χρόνια ως μοναδικός χώρος πολιτισμού στο Χαλάνδρι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές το συντομότερο δυνατό και δεν πρόκειται το Χαλάνδρι να υποκύψει σε λογικές μαφίας», είπε μιλώντας στο Mega.

Πρόσθεσε πως ο χώρος δεν ανήκει στο δήμο αλλά όπως εκτίμησε κάποιοι «έχουν κινήσει γη και ουρανό κάποιοι ώστε το θέατρο να μην αποκτήσει άδεια λειτουργίας, είμαστε σε κατάσταση που θα λυνόταν σε συνεννόηση με αρμόδια υπουργεία και προσπάθησαν πιθανώς με αυτή την κίνηση να αποτρέψουν την οριστική αδειοδότηση του θεάτρου».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι το προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά. «Είναι πρακτικές μαφίες, ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί με τη βοήθεια της περιφέρειας, με τις υπηρεσίες δήμου τις εργασίες καθαρισμού, θα κάνουμε το φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου, θα το προλάβουμε, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» πρόσθεσε.