Συνταξιούχοι στα χωράφια για το μεροκάματο

Με άνεργα παιδιά και εγγόνια, αναγκάζονται να συντηρήσουν τις οικογένειές τους


ΕΛΛΑΔΑ
13:41
15/05/2015
Συνταξιούχοι στα χωράφια για το μεροκάματο
2
loading

Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης περιγράφουν συνταξιούχοι στην Πάτρα. Η αχαϊκή πρωτεύουσα διαθέτει περίπου 50.000 συνταξιούχους, οι οποίοι με τις μειωμένες και κάτω των 600 ευρώ συντάξεις, καλούνται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα πολυμελών οικογενειών, με παιδιά αλλά και εγγόνια άνεργα.

«Βγήκαμε από τα ιδρύματα και τα γηροκομεία, επιστρέψαμε στις οικογένειες μας, γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται το ελάχιστο εισόδημά μας για να έχουν φαγητό», δήλωσε στο patrastimes.gr, ο αντιπρόεδρος των συνταξιούχων Πάτρας, Γιάννης Γκοτσόπουλος.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως οι συνταξιούχοι επέστρεψαν για λίγα ευρώ στις οικοδομές και στις χειρωνακτικές εργασίες, όπου υπάρχουν, ενώ αρκετοί για λίγα ευρώ την ημέρα έγιναν εργάτης γης στα χωράφια του νομού!

«Μας ζητούν να κάνουμε υπομονή και ετοιμάζονται να φτάσουν τις συντάξεις στα 300 ευρώ, όμως η πραγματικότητα είναι πως όσο και αν το θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί μας, να πεθάνουμε οι συνταξιούχοι, αν αυτό συμβεί θα πεθάνουν από την πείνα τα παιδιά μας τα οποία εμείς ζούμε, κατέληξε ο κ. Γκοτσόπουλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

    Πάτρα, το κάστρο του πασόκ. Μια ζωή πέρα έβρεχε, όλο καντσόνε και τζελάτι! Τώρα τους κατέστρεψαν και αυτούς αυτοί που ψήφιζαν οι άλλοι! Άντε υπομονή μέχρι το καρναβάλι που σας πάει.

  2. avatar aragdou

    Να πάνε τα παιδιά και τα εγγόνια τους για δουλειά στα χωράφια και τις οικοδομές για να τους ξεκουράσουν το σκέφτηκαν???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει