Φτιάχνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με την ερχόμενη Τρίτη να δείχνουν τα προγνωστικά ότι θα πέσει και πάλι η θερμοκρασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος αναφέρει ότι η επόμενη εβδομάδα θα έχει σασπένς όσον αφορά στις κατεβασιές του κρύου αέρα από τη βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη.

Λιακάδα αύριο θα επικρατήσει σχεδόν παντού στην Ελλάδα την Παρασκευή, ενώ φεύγει αυτό το σφοδρό βόρειο ρεύμα και πέφτουν οι άνεμοι σταδιακά, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου.

Θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι νωρίς το πρωί της Παρασκευής έως και -10 βαθμούς σε ορεινά τμήματα της χώρας, ωστόσο η θερμοκρασία θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-10 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 2-11 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχει λιακάδα από πρωί μέχρι το απόγευμα σε όλη τη χώρα, με ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο Ίσως βρέξει τοπικά σε περιοχές της Μαγνησίας, των Σποράδων, της βόρειας Εύβοιας κυρίως μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή θα πέσει η θερμοκρασία, ωστόσο θα ανέβει ξανά τη Δευτέρα οπότε ο καιρός θα γίνει πιο υγρός,με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Αλλαγή του καιρού από Τρίτη

Ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει πως τα προγνωστικά δείχνουν πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από την Τρίτη, καθώς θα κατέβουν από τα Βαλκάνια ψυχρές άεριες μάζες. από τα βόρεια, με πρόσκαιρες βροχές σε κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Θα κρυώσει ο καιρός από το απόγευμα, με πιθανότητα χιονιού σε ορεινές περιοχές.

Πολικής προέλευσης μάζες Τριτη από βαλκάνοια θα κατέβουν αρκετά ψυχρές αέριες μάζες προς βράδυ τρίτης να κυρθώσει ο καιρός στις βόρειες περιοχές και μέχρι τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα μια εμμονή διαδοχικών ψυχρών αεριων μαζών σχεδόν σε όλη την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη.

Τα δύο σενάρια για την άλλη βδομάδα

Έχει σπασπένς η όλη υπόθεση για την άλλη βδομάδα, ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου, γιατί κάποια προσγνωστικά στοιχεία θέλουν κάποιες μάζες να κατεβαίνουν από βόρεια Ευρώπη και να επηρεάζουν μεγάλα κομμάτια της χώρας, ενώ άλλα προγνωστικά δείχνουν να κατεβαίνει το ψύχος προς τη Μαύρη Θάλασσα και να μην επηρεάζεται η χώρα μας.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση: