Ιδιαίτερα πιεστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου τα τελευταία 24ωρα καθώς οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό συνεχώς αυξάνονται. Οι μονάδες Covid έχουν ήδη γίνει έξι ενώ πλέον έχει επιστρατευθεί ιδιωτικό θεραπευτήριο της περιοχής ώστε να δέχεται τα non covid περιστατικά με στόχο να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ.

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση των περιστατικών κορονοϊού που φτάνουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας καθημερινά με αποτέλεσμα να πληθαίνουν και οι νοσηλείες και έτσι υπάρχει έκπτυξη νέων κλινών» αναφέρει μιλώντας στο Newsbeast η παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Επείγοντα περιστατικά

Κορονοϊός – Πάτρα: Στο Πανεπιστημιακό λειτουργούν πια έξι μονάδες Covid

«Έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία και έκτης μονάδας Covid περιστατικών στο νοσοκομείο και εάν χρειαστεί η δημιουργία και έβδομης θα το κάνουμε» συμπληρώνει η Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Φρένο» στα non covid περιστατικά βάζει το Πανεπιστημιακό του Ρίου

Σύμφωνα με την παθολόγο τα non covid περιστατικά έτσι ώστε να μην μπλοκάρεται περαιτέρω η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εξυπηρετούνται πλέον από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Πάτρας.

«Έχει γίνει μία σύμβαση με το ιδιωτικό θεραπευτήριο ”Ολύμπιον” που εξυπηρετεί non covid περιστατικά του νοσοκομείου μας τα οποία εάν χρειαστεί μεταφέρονται εκεί λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος στο Πανεπιστημιακό» εξηγεί η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Πάνω από 110 ασθενείς σε μονάδες Covid και 13 στη ΜΕΘ

«Αυτή τη στιγμή πάνω από 110 άτομα με κορονοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid των έξι μονάδων κορονοϊού που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό και 13 στη ΜΕΘ covid. Το 80 με 85 % όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι» υπογραμμίζει η Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Στην κοινότητα της περιοχής αλλά και γενικότερα στη χώρα μας παρατηρούμε ότι κυκλοφορεί έντονα και η μετάλλαξη Όμικρον αλλά και η μετάλλαξη Delta» αναφέρει η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Κλείνοντας η Καρολίνα Ακινόσογλου απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και εστιάζει στη σημασία του εμβολιασμού και της αναμνηστικής δόσης ώστε να είμαστε προστατευμένοι απέναντι στον κορονοϊό.