Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο Τετάρτη (12/1) στον δήμο Δομοκού καθώς η περιοχή έχει πλημμυρίσει μετά από τη συνεχή και έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο λόγω της κακοκαιρίας Διομήδης που «χτυπά» Πλημμύρες έχουν σημειωθεί από τη «λίμνη» της Ξυνιάδας μέχρι τη Δημοτική Ενότητα Θεσσαλιώτιδας.

Του ανταποκριτή μας από το LamiaReport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούν όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο στο κομμάτι που συνορεύει με τη Θεσσαλία το νερό ξεπέρασε τα συνηθισμένα όρια, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μπάμπης Λιόλιος να αποφασίσει την αναστολή λειτουργία τους για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Αύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει το επόμενο 24ωρο ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο δήμος συγκεκριμένα αποφάσισε «τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δομοκού, για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή», σύμφωνα και με το σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» του Δήμου Δομοκού.

Βίντεο του αντιδημάρχου Θεσσαλιώτιδας Νικόλαου Καλημέρη από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις:

Posted by Nikolaos Kalimeris on Tuesday, January 11, 2022

Posted by Nikolaos Kalimeris on Tuesday, January 11, 2022

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή:

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φθιώτιδας

Στα ορεινά του Δήμου Μακρακώμης, το χιόνι πέφτει πυκνό από τις 5 το πρωί σε όλα τα χωριά, φτάνοντας ακόμη και τους 40 πόντους.

Παρόμοια κατάσταση και στα ορεινά του Δήμου Λαμιέων με το χιόνι να ξεκινά το πρωί από τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης και αργότερα στην πλευρά της Παύλιανης.

Στην Καστανιά και στον Πύργο Υπάτης το χιόνι έχει φτάσει τους 20 πόντους, ενώ πυκνό χιόνι πέφτει από νωρίς στο «16», ενώ το απόγευμα ξεκίνησε η χιονόπτωση και στο Καλαμάκι.

Κάποια προβλήματα στη Μάκρη του δήμου Μακρακώμης που δημιουργήθηκαν το βράδυ, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από το Δήμο, μηχάνημα του οποίου θα είναι όλη τη νύχτα στο σημείο.