Ο μεγάλος όγκος νερού και η υπερχείλιση χειμάρρων από την κακοκαιρία Διομήδης που χτυπά την Ελλάδα έχει προκαλέσει προβλήματα και στη Λάρισα και συγκεκριμένα στον δήμο Φαρσάλων. Υπενθυμίζεται ότι για την κακοκαιρία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η υπερχείλιση χειμάρρων – αποστραγγιστικών τάφρων και η μεγάλη συγκέντρωση νερών οδήγησε νωρίτερα στην απόφαση να εκκενωθεί προληπτικά η Υπέρεια του Δήμου Φαρσάλων.

Φάρσαλα: Προληπτική εκκένωση στην Υπέρεια

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική σελίδα, αυτήν την ώρα εξετάζεται η λήψη αντίστοιχης απόφασης για άλλες τρεις κοινότητες: Κατωχώρι, Ανωχώρι και Μεγάλο Ευύδριο.

Πλημμύρισαν και σπίτια

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου επιχειρούν σε πολλά σημεία των δρόμων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ το φαινόμενο συνεχίζεται.

Επίσης, στην περιοχή των Φαρσάλων γίνονται συνεχείς αντλήσεις υδάτων από σπίτια τα οποία πλημμύρισαν.

Προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αγιάς, κυρίως στις παραλιακές περιοχές όπου λόγω της βροχόπτωσης παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους της περιοχής.

Σημειώνεται ότι και ο Ληθαίος ποταμός στα Τρίκαλα να έχει υπερχειλίσει και ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή.