Στην επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ενόψει του ρεκόρ κρουσμάτων, που αναμένεται σήμερα, Τρίτη και το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν πριν από την Πρωτοχρονιά, ο κ. Βατόπουλος αποκάλυψε ότι χθες Δευτέρα «στην Επιτροπή υπήρχε συζήτηση πότε να αρχίσουν τα μέτρα, κάποια μέλη επέμεναν ότι πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά επικράτησε η άποψη ότι και για λόγους κοινωνικούς, δόθηκε παράταση τουλάχιστον για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος να μπορέσει να διασκεδάσει». «Αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά από πλευράς δημοσίας υγείας πρέπει να κλείσουμε χθες που λέει ο λόγος, αλλά επειδή η πολιτεία κοίτα και το ρεαλιστικό του πράγματος τη δυνατότητα εφαρμογής κλπ, τελικώς αποφασίστηκε από την Πολιτεία να γίνει ό,τι γίνεται» εξήγησε ο καθηγητής.

Όσον αφορά στο ζήτημα των σχολείων, θα εξεταστεί εκ νέου το επόμενο δεκαήμερο από την Επιτροπή τόνισε ο κ. Βατόπουλος, ερωτηθείς αν θα παραταθούν οι διακοπές στα σχολεία κατά μια εβδομάδα.  Ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι, και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Διευκρίνισε ακόμα πως πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, αλλά των νέων ενήλικων από 18 έως 40 ετών.  «Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί (…) βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κίνδυνο» προειδοποίησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.