Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΠΚ), η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ που υπάγονται στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, αιτήματα της απεργίας είναι τα ακόλουθα:

  • «Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής. Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού, ενιαία λογισμικά προγράμματα κλπ, ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να ικανοποιούνται άμεσα όλα τα αιτήματα συνταξιούχων και ασφαλισμένων
  • Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
    Καμιά περικοπή εργατικών δικαιωμάτων
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων».

Τέλος, «η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 29)».

Υπενθυμίζεται πως η απεργία που είχαν κηρύξει δύο δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον ασφαλιστικό φορέα κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική», όπως έγραψε σε σχετική ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Όσοι θα απεργούσαν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους», σημείωνε ακόμη ο ίδιος, νωρίτερα σήμερα, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που είχε εξαγγελθεί για την Πέμπτη. Και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ είχε καλέσει όσους υπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργία «να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους».