Σοκαριστικό ομοφοβικό περιστατικό σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης οδηγώντας τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (17/12) και έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, δύο μαθήτριες δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εντός του σχολείου, εμφάνισαν σημαιάκια των ΛΟΑΤ.

Η ανταλλαγή δώρων πραγματοποιήθηκε μέσα στην τάξη, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια του gay pride, κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν, κάτι που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Εκεί μια μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, τις απείλησε, χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φέρεται να φώναζε: «Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα»!

«Κάτω οι gay, θα σας βιάσουμε»

Όπως περιγράφει μέρος στο τοπικό μέσο μία από τις δύο μαθήτριες: «Μαζί με τα δώρα, τα πράγματα μας (και τις σημαίες στα χέρια) προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτήν την απόσταση των 50 m από την τάξη στο γραφείο. Μέσα σ’ αυτά τα 50 m, 20 με 25 αγόρια άρχισαν και μας κυνηγούσανε, μας απειλούσαν, προσπαθούσαν να μας πιάσουν και να μας σκίσουν τις σημαίες. Μόλις φτάσαμε στο γραφείο επειδή από κάτω είχαν μαζευτεί γύρω στα 60 άτομα να μας φωνάζουν π@@νες, σατ@@ριες, κάτω οι gay στην Ελλάδα, θα σας βιάσουμε, θα σε σκοτώσουμε Κλπ.»

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι, ενώ ο εισαγγελέας ζητά να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας και οποίο άλλο αδίκημα προκύψει.