Αυτές τις μέρες σε πολλά απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας οι συνταξιούχοι περιμένουν με ανυπομονησία τις συντάξεις τους καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και εκείνοι στο Δήμο Πωγωνίου στην Ήπειρο παραλίγο να μην… χαρούν.

Ο μοναδικός ταχυδρόμος που εξυπηρετεί την περιοχή νόσησε από κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ μια ακόμη συμβασιούχος υπάλληλος που υπηρετούσε στο ταχυδρομικό γραφείο είναι σε άδεια κυήσεως. Οπότε χωρίς προσωπικό να τους εξυπηρετήσει οι κάτοικοι του Πωγωνίου θα έμεναν με άδεια χέρια. Ωστόσο, στο παρά πέντε βρέθηκε λύση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Δήμου Πωγωνίου με τα ΕΛΤΑ, αλλά αρχικά δεν φαινόταν δυνατό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Με οργισμένη επιστολή του προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης έκανε λόγο για απαξίωση των αναγκών των δημοτών.

«Τα αποτελέσματα της μέγιστης απαξίωσης που έχουν επιδείξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις ανάγκες των δημοτών του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών, στην πλειοψηφία τους άτομα τρίτης ηλικίας και κατ’ επέκταση συνταξιούχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαζί με τη δική του αντίδραση κι εκείνη των κατοίκων, ακολούθησαν και άλλες και τελικά βρέθηκε λύση με τα ΕΛΤΑ να αναφέρουν πως το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου θα μπορέσει να εξυπηρετήσει από τη Δευτέρα τις ανάγκες των συνταξιούχων.