Στο υπουργείο Υγείας έφτασαν λίγο μετά τις 11:00 οι υγειονομικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υγειονομικοί οι οποίοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση δηλώντας την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ζητούν, μεταξύ άλλων, άρση των αναστολών εργασίας, αύξηση μισθών και μονιμοποίηση των συνταξιούχων.

Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι αυτή τη στιγμή η οδός Αριστοτέλους όπου και βρίσκεται το υπουργείο Υγείας.

Υγειονομικοί - υπουργείο Υγείας

Σε σχετική με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει «η κυβέρνηση θεώρησε το καλοκαίρι ότι “ξεμπερδέψαμε” με τον κορονοϊό και αντί να ενισχύσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης το απογύμνωσε».

«Η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι κόπτεται του καθολικού εμβολιασμού, εφάρμοσε την τιμωρητική υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό στέλνοντας στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό, 7000 συναδέλφους που επί 20 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας» υπογραμμίζει.

«Η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε μόνο στο υγειονομικό προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 95%. Εάν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι ήταν εμβολιασμένοι σε τέτοια ποσοστά θα είχαμε σήμερα τιθασεύσει την πανδημία» συμπληρώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος