Σύσκεψη ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και του λιμανιού του Ηρακλείου αλλά και στο θέμα της καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, αντιπεριφερειαρχών και αντιδημάρχων, καθώς και εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων στον τουρισμό.

«Οφείλουμε στους χιλιάδες ξένους επισκέπτες μας να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο, όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά όλης της Κρήτης» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι ανάλογες συσκέψεις θα επαναληφθούν με τη συμμετοχή όλων των φορέων και με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.
«Αναλύσαμε τις προϋποθέσεις ώστε να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στην πόλη, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Θα εντείνουμε τα μέτρα που αφορούν την καθαριότητα, και σε στοχευμένες περιοχές, και θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, ώστε η παραμονή των τουριστών στο Ηράκλειο να είναι όσο το δυνατόν άνετη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε και μία προσπάθεια διαγραφής των “γκράφιτι” που υπάρχουν σε μνημεία και τοίχους» δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.