Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου στην Ικαρία. Η δόνηση είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε 20 χλμ Βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,5 χλμ.

Εννέα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν και έναν μετασεισμό μεγέθους 4,1 Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 24,3 χιλιόμετρα.

Λέκκας στο Newsbeast για τον σεισμό στην Ικαρία

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον σεισμό» λέει στο Newsbeast o πρόεδρος του ΟΑΣΘ Ευθύμιος Λέκκας μετά τα 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία. «Έγινε αντιληπτός αλλά δεν υπήρξαν ζημιές. 5 Ρίχτερ είναι το τελικό του μέγεθος, υποθαλάσσιος και μακριά από κατοικημένες περιοχές. Μάλλον ήταν ο κύριος αλλά πρέπει να αφήσουμε λίγο χρόνο ακόμα για να το δούμε. Πρόκειται για ασεισμική περιοχή, αυτή που έδωσε τον σεισμό, δεν έχουμε σεισμούς μεγάλους σε αυτό το σημείο».

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber