Ένας ακόμη μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που λέει το δικό του «No pasaran» στους κληρικούς που έχουν μετατρέψει την πανδημία σε πνευματική και θεολογική υπόθεση με επικίνδυνες έως και θανατηφόρες προεκτάσεις και παίρνει θέση απέναντι στους ιερείς που δεν εμβολιάζονται.

«Πόσοι ιερείς δεν είναι εμβολιασμένοι για λόγους που δεν έχουν σχέση με την υγεία τους; Να μην καταβάλλεται ο μισθός σε αυτούς αλλά στους υγειονομικούς του νομαρχιακού νοσοκομείου Δράμας, οι οποίοι αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Τους λεγομένους αρνητές, οι οποίοι παρασύρουν και άλλους ανθρώπους οι οποίοι οδηγούνται στο νοσοκομείο αν νοσήσουν, οπωσδήποτε είναι υπεύθυνοι» είπε ο Μητροπολίτης Δράμας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Μέσα στις εκκλησίες όμως μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι ιερείς, που εκτός από αρνητές, χρησιμοποιούν τον άμβωνα ή το διαδίκτυο για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο εμβόλιοκαι να πείσουν πολίτες να μην το κάνουν ή ακόμα και να μην νοσηλευθούν αν νοσήσουν.

«Μακριά από νοσοκομεία, σκοτώνουν» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου που έκανε την παραπάνω δήλωση στον ΑΝΤ1.

Ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Ανδρέα, ο μητροπολίτης Πάτρας επεσήμανε στο Star για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα σώζουν ζωές και χαρακτήρισε τα εμβόλια, θεόσταλτα.