Μια δύσκολη βδομάδα ξεκίνησε καθώς τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να δημιουργήσουν επιπλέον κραδασμούς στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και επιχειρήσεων. Από σήμερα τα καταστήματα λιανικής ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα παραμένουν ανοιχτά ως τις 21:00 το βράδυ.

του Γιάννη Κέμμου

Μια βόλτα όμως στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας φανερώνει μια αγορά εγκλωβισμένη στην πανδημία και μπερδεμένη από τα αλλεπάλληλα μέτρα που κάθε τόσο καλείται να εφαρμόσει.

Οδηγίες για τον κορονοϊό στη βιτρίνα καταστήματος

Στις κεντρικές βιτρίνες γίνεται φανερή η προσπάθεια των εμπόρων να καλύψουν τις απώλειες δυο χρόνων πανδημίας αλλά και να τραβήξουν την προσοχή του αγοραστικού κοινού κυνηγώντας οποιοδήποτε δυνατότητα προσφοράς.

Μέσα σε είκοσι μόλις μέτρα ο περαστικός μπορεί να δει στις βιτρίνες αυτοκόλλητα μπάνερ που διαφημίζουν εκπτώσεις, προσφορές, Black Friday, αλλά και ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

Διαφήμιση για την Black Friday στη βιτρίνα καταστήματος

Όλα μαζί πριν καν βγει ο Νοέμβρης σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η χασούρα δυο ετών.

Από την άλλη οι καταναλωτές, όσοι πλέον επιλέγουν να κατέβουν και να ψωνίσουν, εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί καθώς το εισόδημα τους έχει μειωθεί αισθητά από τις απανωτές αυξήσεις ενώ το δώρο όταν και όποτε έρθει για όσους ακόμα το λαμβάνουν θα χρησιμοποιηθεί σε ένα καλό ποσοστό για να κλείσει τρύπες στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι έμποροι δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ούτε για τη Black Friday. Μένει να φανεί αν οι εκτιμήσεις τους θα βγουν αληθινές.

Μπάνερ για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις στη βιτρίνα καταστήματος

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος