Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, όταν από τη μεγάλης έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε έχασε τη ζωή του ένα μέλος του πληρώματος, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ το πλοίο βρισκόταν για επισκευαστικές εργασίες, στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα, η φωτιά έχει κατασβεστεί και η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνα στο εσωτερικό του πλοίου. Στη σημείο έχουν σπεύσει επίσης αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από το σημείο της τραγωδίας…

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος