Το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκε το Άγιο Δισκοπότηρο, που είχε κλαπεί από εκκλησία της Κισσάμου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το Άγιο Δισκοπότηρο εντοπίστηκε από εργάτες νεοανεγειρόμενης οικοδομής, οι οποίοι είδαν έκπληκτοι τα Ιερά σκεύη παρατημένα.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Οι εργάτες το ανέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αστυνομικοί του οποίου πήγαν στην οικοδομή και παρέλαβαν τα δύο σκεύη προκειμένου να εξεταστούν επισταμένα έτσι ώστε να ερευνηθεί η ταυτότητα του ατόμου που τα άφησε στην οικοδομή. Εικάζεται πως πρόκειται για κάποιον στον οποίο τα είχε δώσει ο 40χρονος Μαροκινός, ίσως για να τα πωλήσει, και στον φόβο να εντοπιστεί φρόντισε να τα ξεφορτωθεί.

Πώς εξαφανίστηκε το Άγιο Δισκοπότηρο

Στις 30 Σεπτεμβρίου άγνωστος έκανε κλοπές στην περιοχή της Κισάμου, μπαίνοντας σε δύο σπίτια και σε μια εκκλησία και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην παραλία του Τελωνείου, από όπου είχε κλέψει ένα Άγιο Δισκοπότηρο και ένα ακόμη σκεύος.

Την επόμενη ημέρα, ο Διοικητής του Α.Τ. Κισάμου Χρήστος Χατζής, εντόπισε έναν 40χρονο Μαροκινό να παρενοχλεί δύο ανήλικα κορίτσια σε πλατεία της πόλης και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα. Τότε από την έρευνα των αστυνομικών και από ευρήματα μέσα στο σακίδιο που είχε, προέκυψε πως ο 40χρονος ήταν εκείνος που είχε διαπράξει και τις κλοπές την προηγούμενη ημέρα και συνελήφθη, χωρίς όμως να αποκαλύψει τι είχε κάνει το Άγιο Δισκοπότηρο.