Στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας τα σκουπίδια της Τρίπολης

Έγινε αποδεκτό το αίτημα του δήμου για μεταφορά και διάθεση πέντε χιλιάδων τόνων


ΕΛΛΑΔΑ
9:21
05/03/2015
Στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας τα σκουπίδια της Τρίπολης
loading

Ταξίδι μέχρι... τη δυτική Μακεδονία θα κάνουν τα σκουπίδια από την Τρίπολη για να ταφούν στον περιφερειακό ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα του δήμου για μεταφορά και διάθεση πέντε χιλιάδων τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ.

Συγκεκριμένα, στην απόφασή του, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ» (ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ), μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κάνει αποδεκτό το αίτημα του δήμου, «επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη και πρόσωπο ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τον δήμο Τρίπολης» ενώ ορίζει στα 25 ευρώ ανά τόνο την τιμή διάθεσης των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ομάδα κατοίκων του Λεβιδίου που αντιδρούν στην απόθεση σκουπιδιών του δήμου Τρίπολης στον παλαιό ΧΑΔΑ στη θέση Μαγούλα και για πολλοστή ημέρα βρίσκονται στην είσοδο της χωματερής και περιφρουρούν τον χώρο, κατέθεσαν σήμερα μήνυση κατά του δήμου Τρίπολης.

Με τη μήνυση στρέφονται εναντίον του δημάρχου, Δημήτρη Παυλή, του αντιδημάρχου καθαριότητας, Ηλία Τότση και του προϊσταμένου της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου, ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα μεταφοράς και απόθεσης σκουπιδιών του δήμου στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου την περασμένη Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων, οι λόγοι που επικαλούνται οι μηνυτές είναι ότι η περιοχή έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο Natura 2000, που δεν επιτρέπεται η λειτουργία ΧΑΔΑ και ότι επιχειρείται να τεθεί σε επαναλειτουργία ο παλαιός ΧΑΔΑ, «βαπτιζόμενος»- όπως επισημαίνουν- σε χώρο προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων.

Τέλος, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Τρίπολη για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, από 17 φορείς της Αρκαδίας, μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο, ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Σύλλογος Μηχανικών, καθώς και η Ένωση Γονέων Μαθητών.

Πηγή: seleo.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει