Την αγανάκτησή του για τους χειρισμούς του σχολείου στο Μοσχάτο, όπου ο 45χρονος καθηγητής ζήτησε από 11χρονη μαθήτρια να βγάλει την μπλούζα της και να ξαπλώσει πάνω σε θρανίο, εκφράζει ο πατέρας της ανήλικης.

 «Εμείς σαν γονείς μάθαμε τι είχε γίνει στο σχολείο από την κόρη μας και όχι από τον διευθυντή του σχολείου. Όταν εγώ προσωπικά κάλεσα τον διευθυντή του σχολείου ενώ είχανε περάσει τρεις ώρες από το περιστατικό, το μόνο που αρκέστηκε να μου πει αυτός ο άνθρωπος ήταν ότι έχω απόλυτο δίκαιο και το εξοργιστικό επίσης ότι θα λύσει το θέμα μέσω δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα κάνει αναφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανέφερε ο πατέρας της 11χρονης μαθήτριας μιλώντας στο Mega.

Η 11χρονη μαθήτρια αμέσως μετά το περιστατικό ενημέρωσε τους γονείς της, με τον πατέρα της να τονίζει πως ο διευθυντής του σχολείου δεν τους παρείχε την παραμικρή ενημέρωση. «Εκείνη τη στιγμή όπως καταλαβαίνετε σαν πατέρας και εγώ δεν είχα καμία απολύτως ψυχραιμία. Πήρα έξαλλος και ζήτησα τον λόγο» ανέφερε ο πατέρας της μαθήτριας, συμπληρώνοντας: «Θεωρώ πολύ λάθος να μην ενημερώνουν αμέσως τους γονείς και να μην ενημερωθεί αμέσως και η προστασία ανηλίκων. Δεν είναι λύση να αναφέρουμε απλώς έναν καθηγητή για μία τέτοια συμπεριφορά. Δεν είναι λύση απλά να του αλλάξουμε περιβάλλον ή να τον τιμωρήσουμε για έξι μήνες αποχή. Όταν ένας άνθρωπος έχει δείξει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε μαθήτριες δεν θα τον σταματήσει ούτε η αλλαγή σχολείου, αλλά ούτε η αποχή από αυτό» τονίζει.

Μετά την καταγγελία των γονέων στην αστυνομία, ο 45χρονος καθηγητής συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες μαθητριών εις βάρους του.

«Άκουσα ότι ο διευθυντής του σχολείου είχε καταγγελίες 3-4 μέρες πριν και φώναξε τον καθηγητή για να του κάνει νουθεσία. Συγγνώμη παιδιά, αλλά τι πάει να πει νουθεσία; Όταν ένας καθηγητής έχει τέτοιες συμπεριφορές το ψάχνουμε καλύτερα, δεν κάνουμε μία νουθεσία» πρόσθεσε ο πατέρας της 11χρονης.

Ο εν λόγω καθηγητής φαίνεται πως είχε απασχολήσει ξανά με τη συμπεριφορά του, με τις μαθήτριες του σχολείου να λένε πως έκανε σχόλια για την εμφάνισή τους. «Σε κάτι φίλες μου έλεγε ότι είναι όμορφες και διάφορα τέτοια» ανέφερε μια μαθήτρια, ενώ μια άλλη τόνισε: «Κοίταγε πολλές κοπέλες από την τάξη μας και γενικά στα διαλείμματα πήγαινε πολύ κοντά στις κοπέλες».

Ο 45χρονος καθηγητής που πρόκειται να δικαστεί στις 2 Νοεμβρίου, τέθηκε σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.