To υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό καταγράφει ο νομός Ημαθίας σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα. Αφορμή για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού πιθανόν να αποτέλεσε κοινωνική εκδήλωση στις 10 Οκτωβρίου στην Επισκοπή Νάουσας.

Όπως προκύπτει από τα χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στο νομό Ημαθίας ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 94,59. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στην περιοχή ήταν 105 ενώ χτες καταγράφηκαν 133 κρούσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή χτες ήταν 63.680(+59) και αντιστοιχεί στο 45% του πληθυσμού.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα διαχείρισης στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης είπε:

«Το θέμα της Επισκοπής είναι θέμα δημόσιας υγείας. Τα νοσοκομεία μας ανταποκρίνονται . Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα δεν υπάρχει ζήτημα διαχείρισης στο νομό Ημαθίας αναφορικά με τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας. Σήμερα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Νάουσας είναι τρία επιβεβαιωμένα και ένα ύποπτο ενώ στο νοσοκομείο της Βέροιας είναι τρία επιβεβαιωμένα και πέντε ύποπτα .

Τα ποσοστά πληρότητας στο νοσοκομείο Νάουσας είναι της τάξης του 50% και της Βέροιας της τάξης του 64% που σημαίνει ότι έχουμε δυνατότητα νοσηλείας περιστατικών» σημείωσε ο κ Μπογιατζίδης.