Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα κρούει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου αναλύοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων του ιικού φορτίου στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 107,1 και αναφέρει το grtimes.gr, η συγκέντρωση του SARS-COV-2 στις μετρήσεις που διεξάγονται από τη διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ στα λύματα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις, Αυτό, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, σημαίνει εκτεταμένη διασπορά στην κοινότητα. «Κάθε 16 μέρες διαπιστώνεται διπλασιασμός του ιικού φορτίου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε περίπου σε ένα μήνα καταγράφηκε αύξηση 85%.

Για το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε σε φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαϊωάννου εμφανίζεται καθησυχαστικός και εξηγεί ότι ο φοιτητής εμφανίστηκε τη Δευτέρα με αρνητικό rapid που είχε κάνει την Πέμπτη. Την Τρίτη είχε κάποια συμπτώματα, έκανε εκ νέου τεστ και ήταν θετικό. Άρα, επειδή το τεστ δεν είναι 100% αλάθητο, το μόνο που σώζει είναι το εμβόλιο.