Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Λόγω της απεργίας το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι έντονο στους περισσότερους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι κάδοι έχουν «ξεχειλίσει» από τα απορρίμματα, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να είναι δύσκολη η κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια.

Ο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και δέχεται μόνο τα νοσοκομειακά απόβλητα και τα σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές, ενώ υπολογίζεται πως μόνο στους δρόμους του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης έχουν συσσωρευθεί πάνω από 2.000 τόνοι σκουπιδιών.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τότε το πρόβλημα των σκουπιδιών αναμένεται να γιγαντωθεί, αφού τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους από την περασμένη Παρασκευή. Οι υπεύθυνοι στους τομείς καθαριότητας των δήμων κάνουν έκκληση στους πολίτες να κρατούν τις σακούλες με τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους.

Οι απεργοί, με την υποστήριξη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα και πραγματοποίησαν πορεία έως το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης.